5 Consells per marxar tranquils aquest estiu

seguretat GREEN PVCL’estiu ja ha arribat i amb ell les esperades vacances que tant hem esperat! És del tot normal fer algun viatge de tant en tant o marxar alguns dies a fora de casa o de la residència habitual per tal d’alliberar estrès o simplement desconnectar de la rutina de cada dia.

Fer això està molt bé, però sempre s’ha de tenir present, que deixar la casa sola implica haver de pensar en aspectes importants per no patir ensurts quan ets fora.
Primer de tot, abans de marxar és importantíssim assegurar-te que la teva casa és eficaç en el que ve a ser el nivell de seguretat, és a dir, tot el que impliqui protegir la nostra llar.

Consells a seguir tant de seguretat com organitzativament

Sempre que deixem una casa sola, és més probable que estigui assetjada per a possibles intrusos, tals com lladres buscant objectes o coses de valor dins d’elles. Amb relació al que acabem de comentar, s’ha de matisar que els llocs on pels que més entren solen ser tant portes d’entrada exteriors com finestres en mal estat.

Podem intentar reduir les probabilitats que aquesta nefasta experiència passi tan sols seguint unes pautes concretes que expliquem a continuació:

  • La primera pauta sens dubte és tancar i reforçar les entrades per les quals hi ha més probabilitat que entrin els lladres, aquestes essent les portes d’entrada i les finestres de la casa.
    Si tanquem de forma efectiva les entrades de casa nostra, és a dir passem la clau i anteriorment hem reforçat les finestres això ens aportarà un nivell molt més alt de seguretat que no amb relació a si no ho fem.
    Tenir les finestres reforçades amb vidres o marcs d’alumini reforçats sempre és una bona opció.
  • La segona recomanació que et donem: Vigila molt amb els objectes o records de valor que deixes dins de la teva llar. No deixis diners ni records importants a la vista dels possibles lladres, és més, si pots amaga-ho per tal que no ho trobin o simplement no ho tinguis a casa.
  • Sobretot, MAI guardis cap mena de clau de recanvi a dins de casa quan no hi ets, deixa-ho a algú amb el que hi tinguis un grau de confiança alt i que estigui disposat a guardar-ho.
  • També és molt important en quan a seguretat no pujar tot el que fas a cada moment del dia a les xarxes socials. Si et tenen vigilat sabran que estàs fora de casa.
  • L’últim punt amb relació a aquest apartat de la seguretat és el que si pots, fes veure que no has marxat de casa. El concepte de fer veure que no has marxat encara que en veritat sí que ho has fet pot ser una mica confús, però en l’àmbit pràctic no és tan difícil com semblaria.

Un exemple senzill sobre que pots fer per fer la sensació que no has marxat, pot ser per exemple no baixar del tot les persianes, deixar roba estesa o programar els llums de fora de casa teva per tal que s’encenguin a X hora de la nit per simular que hi ha vida dins de la casa. Un altre factor que molta gent es descuida quan se’n van és el tema del correu postal.

Si es té la possibilitat estaria molt bé que a mesura que van arribant cartes, algun conegut o veí amb el qual ho hagis acordat prèviament vingui a buscar aquestes cartes.

Si tenim cura en aquest aspecte, podem fer veure que la família no ha marxat de casa i per tant reduir la probabilitat que ens entrin a casa.

Esperem que amb aquests consells puguem evitar la major part de robatoris que es puguin produir en la temporada de les vacances d’estiu!

ALTRES ARTICLES I NOVETATS

VEURE ALTRES ARTICLES