Com escollir les persianes adequades

01 Persiana GREEN PVcEn una reforma o obra nova és bàsic saber escollir si ens caldran persianes i quines són les més adients.

Des del primer moment que tenim o ens plantegem col·locar finestres, veiem que la paraula persiana sempre és present.

Generalment, no és un element al qual se li faci molt de cas, però tenir o no tenir una persiana de qualitat i ben instal·lada serà determinant per tal de tenir un aïllament millor o pitjor a casa.

No només donen el valor de seguretat als tancaments sinó que també fan que la temperatura i el so exterior no influeixin tan dins de casa.
Tot i que la seva funcionalitat principal és la de regular el pas de llum que volem a l’interior de l’espai.

ELEMENTS QUE COMPONEN UNA PERSIANA

Sempre trobarem les anomenades làmines, que no són ni més ni menys que els llistons que conformen una persiana.
Depenent del material amb el qual s’hagi fet i la posició del calaix, es poden instal·lar tant a l’exterior com a l’interior. Abans les làmines de fusta eren de les més populars, però en tenir moltes més limitacions s’ha anat deixant d’utilitzar.

A dia d’avui, el més habitual són les làmines de PVC. Populars per la seva versatilitat i bona relació qualitat-preu.

DOS TIPUS PRINCIPALS DE LÀMINES:

  • Alumini extruït: Aquesta és la varietat més resistent de tot el mercat. El seu sistema auto blocant no deixa forçar la persiana i per tant evita molts robatoris. És una opció molt bona per millorar la seguretat de la teva llar.
  • Alumini laminat: Són bastant més resistents que les de PVC i no es poden decolorar amb el sol. Combinen amb un poliuretà expandit i per això també són molt bons aïllants tèrmics també. Per contra, són molt difícils de muntar i desmuntar.

Continuant amb els elements que componen la persiana, el calaix és un element molt important també. És l’espai on normalment s’enrotlla la persiana. Està enganxada a la paret generalment, però no és l’única opció que hi ha.

El material amb el qual es fabriquen sol ser d’alumini, donant molta resistència gràcies a una doble paret. Permet realitzar tancaments més hermètics i fa que sigui més aïllant que no altres materials.

També podem trobar un aliatge entre alumini extruït i PVC, que ofereix seguretat i aïllament al mateix moment, a part d’una gran uniformitat cromàtica.

Les guies de les persianes són bàsicament el canal per el qual es mou la persiana quan la pugem o la baixem. En cas que estigui instal·lada a la paret, reforçaran tant l’aïllament tèrmic com l’acústic.

02 Persiana GREEN PVC

Finalment trobem les persianes automatitzades o motoritzades. Ideals pel fet que no necessita esforç per part teva al voler apujar i abaixar les persianes. És tan fàcil com quan un cop està instal·lat només et cal fer clic a un botó per moure-la. A part d’això té com segon avantatge el fet de que no necessita ni cintes ni sistemes de recollida.

Pots consultar i veure alguns dels nostres projectes acabats on hem instal·lat noves persianes.

CONEIX ELS NOSTRES PRODUCTES

ALTRES ARTICLES I NOVETATS

VEURE ALTRES ARTICLES