Cases PassivHaus

Coneixeu el concepte cases PassivHaus? Aquest terme va sorgir i creat en una conversa entre Bo Adamson i Wolfgang Feist, dos cèlebres professors de Lund University i l’Institut d’Habitatge i Medi Ambient, respectivament.

PassivHaus Green PVC 01El concepte originat a partir d’aquell dia es va basar a aixecar construccions que comptessin amb un gran aïllament tèrmic, un rigorós control en relació amb les infiltracions a part d’una qualitat superior de l’aire dins de casa.

Aquest model d’arquitectura bioclimàtica aprofita l’energia del sol per a una millor climatització, reduint així el consum energètic de les cases fins a un 70% en relació amb les construccions convencionals. Segons la normativa actual en Alemanya, es gasta aproximadament un 80% menys per l’acondiciament tèrmic.

Avui en dia, es podria dir que la majoria de persones viuen en cases ineficients, amb un alt consum, temperatures inestables, sorolls…
La raó d’aquests problemes es deu al fet que abans en el sector de la construcció es prioritzaven la rapidesa i els costos, i per això les cases aïllen el que aïllen avui en dia…

Aquest nou estàndard PassivHaus ens aporta un bocí d’aire fresc a les llars. Cal mencionar que aquest model no s’aplica tan sols a noves construccions, sinó que també es poden rehabilitar cases o complexos ja existents a la recerca del canvi.

I la pregunta que tots ens fem és: «Les cases passives són aptes només en un clima determinat?»
La resposta és no. L’estàndard no determina un model fix a seguir que no sigui adaptable a tots els climes, el que determina és la reducció del seu ús depenent de la localització geogràfica en la qual ens trobem.

PassivHaus Green PVC 01

Els 5 principis bàsics del Passivhaus

A partir d’aquest punt, trobem cinc principis bàsics pels quals les cases passives es regeixen actualment:

– Un elevat aïllament tèrmic de tot el que sigui façanes, cobertes i sostres. Segons el clima, òbviament s’hi aplicaran més o menys reforços.

– Les finestres i portes són d’altes prestacions, ja que aquests elements solen ser un dels punts més dèbils de qualsevol llar. La idea és instal·lar materials molt aïllants tals com el PVC, ja que aconseguirem les condicions òptimes juntament amb el vidre adequat, com podria venir a ser un vidre de baixes emissions. A Green PVC disposem de sistemes de perfilaria Kömmerling creats especialment per a habitatges PassivHaus. En concret, la perfileria de 76 creada especialment per aquestes vivendes i edificis.

– La ventilació també és molt important: la millor manera és instal·lant un sistema de ventilació mecànica amb recuperació de calor. Aquest sistema permetrà reaprofitar el calor que emeten tots els electrodomèstics, les persones i tot el que fa calor dins la casa.

– L’eliminació de les corrents d’aire: Aquest és el factor clau per tal que no tenir irregularitats en la temperatura ambient de casa. Hem de cuidar i vigilar al màxim que els nostres tancaments no tinguin obertures per les quals puguin passar corrents d’aire, a la vegada que reforçar les juntes.

– Eliminar els punts de pèrdua d’energia, cosa que normalment es dona a les juncions dels materials. En aquest cas cal reforçar l’aïllament i intentar aconseguir una capa continuada d’aquest.

Aquests principis són els més importants a l’hora de voler transformar o rehabilitar el teu habitatge al model PassivHaus.

CONSULTA ELS NOSTRES PRODUCTES DE PVC

ALTRES ARTICLES I NOVETATS

VEURE ALTRES ARTICLES