COM REDUIR LA CONDENSACIO A LES FINESTRES?

La condensacio a les finestres apareix perquè part de l’aigua continguda a l’aire es diposita en superfícies que estan a temperatures més baixes.

Durant els mesos d’hivern, algunes finestres poc aïllants tenen una temperatura superficial interior molt baixa. Això fa que l’aigua continguda a l’aire es dipositi i s’acumuli en el vidre i/o perfils i formi la condensació.

Per reduir la condensació, el que podem fer és:

 • Obrir les finestres per ventilar:

  Ventilar el teu habitatge durant els mesos d’hivern ajudarà a alliberar l’aire humit atrapat a l’interior de les habitacions i reduirà la quantitat d’aigua que té l’aire interior; per tant, també es redueix l’aigua que es pot precipitar sobre les finestres.

 • Controlar la humitat:

  Hi ha altres maneres de reduir la humitat interior sense haver d’obrir les finestres. Per exemple, al lavabo és molt recomanable instal·lar un extractor que pugui eliminar aquesta humitat després d’una dutxa. També s’aconsella mantenir la porta del lavabo tancada durant i després de la dutxa, fins que hagi marxat tot l’aire humit.
  A la cuina passa el mateix: es pot reduir la condensació instal·lant una campana extractora que porti l’aire a l’exterior. D’igual manera, mantenir la porta tancada durant la cocció d’aliments, fins que tot l’aire humit hagi marxat.

 • Vidre aïllant:

  Posant un vidre aïllant reduïm el risc d’humitat sobre el vidre, ja que aquest vidre fa que la temperatura interior sigui més elevada.

 • Perfil aïllant:

  Hem d’aconseguir que la temperatura de la cara interior dels perfils sigui la més alta possible, i això només s’aconsegueix amb uns perfils amb el valor U el més baix possible.

 • Mantenir la temperatura interior elevada:

  La condensació sol aparèixer a primera hora del matí, ja que és quan la temperatura interior de l’habitatge baixa. També baixa en la superfície dels perfils i del vidre, i per això apareix la condensació.
  Per això és fonamental tenir l’habitatge ben aïllat perquè la temperatura interior baixi el mínim possible.

 • Aconseguir un humidificador:

  Ajuden a eliminar la humitat de l’aire interior abans que pugui condensar-se a les finestres. Fer-lo servir unes hores tots els dies ajudarà a reduir dràsticament la quantitat de condensació de l’habitatge.

01

DEMANA VALORACIÓ SENSE COMPROMÍS

ALTRES ARTICLES I NOVETATS

VEURE ALTRES ARTICLES